A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Őszi inspirációk

Pez
1999. 11. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt éve hirdeti meg a Műhely Alapítvány az Inspiráció elnevezésű projectet, melyre fiatal koreográfusok nevezhetnek legújabb táncdramaturgiáikkal. A legutóbbi felhívás nyomán tizenegy alkotó jelentkezett, közülük nyolcan valósították meg táncterveiket. A november végi előadás programjába azonban csak négyet választott be a szakmai zsűri. A válogatás szempontja a minél különbözőbb formanyelven gondolkodó alkotók ko- reográfiáinak kiválasztása. A szerdán és csütörtökön este látható előadás nyitódarabja a Magyar Állami Operaház ifjú táncosának, Lukács András koreográfiájának alapján készült, és az An Eye for Optical Theory címet viseli. Az OFF Társulatból ismert Fejes Ádám rendezte két produkció és a Lajkó Félix muzsikájára táncoló Kun Attila darabja alkotják az est gerintcét. Végül Szabó Benke Róbert Fénybalett című, keleti hangulatú performance-át láthatják az érdeklődők.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.