Pácban a Sarif-klán

Cs. Cs.
1999. 11. 24. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb fordulatot vett az október 12-én puccsal megbuktatott pakisztáni miniszterelnök, Navaz Sarif bírósági ügye. A gyilkossági összeesküvéssel, emberrablással és gépeltérítéssel perbe fogott politikus egyik vádlott-társa hajlandó a volt kormányfő ellen vallani. Az ajánlat különlegessége, hogy az illető éppen a legsúlyosabb vádpontokban kíván tanúskodni Sarif ellen. Ezzel nagyban megnehezedik az exminiszterelnök védőinek dolga, akik elsősorban azt szerették volna elérni, hogy a gépeltérítés és az emberrablás vádpontokban ne találják bűnösnek Sarifot. Amennyiben ugyanis a bíróság ezt a gyanút megalapozottnak tartaná, akkor akár halálbüntetetést is kiszabhatna a politikusra. Eközben a katonai kormányzat korrupcióellenes nyomozócsoportja nagyszabású akciót indított a volt miniszterelnök hozzátartozói által elkövetett pénzügyi visszaélések leleplezésére. Őrizetbe vették az exkormányfő két testvérét, Abbasz Sarifot és Sahbaz Sarifot. A rendőrség gyanúja szerint a Sarif-klán mintegy 6 millió dollárral nem tud elszámolni. A pakisztáni törvények szerint korrupció és csalás bűntettéért 14 év börtönbüntetés szabható ki, az elítélteket pedig 21 évre el lehet tiltani a politikától.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.