A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Parker hazai győzelmet vár

Fazekas Zoltán
1999. 11. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma rangadót játszanak a férfi kosárlabda-bajnokságban. A 3. helyen álló Szolnoki Olaj az éllovas Albacomp együttesét látja vendégül. Az Albacomp hétközben a Saporta-kupában aratott újabb győzelmet, ezúttal Cipruson nyert nagy különbséggel, ám a szolnokiak biztosak abban, hogy ilyen könnyen ezúttal Halm Rolandék nem jutnak a két ponthoz. Kmézics Zorán, a Szolnok vezetőedzőjének elmondása szerint csapata nyugodtan készül a címvédő elleni találkozóra. – Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk – kezdte a jugoszláv tréner az esélylatolgatást, aki tagja volt az 1991-es szolnoki bajnokcsapatnak. – A várhatóan szép számú közönségünktől sportszerű és folyamatos biztatásra számítunk, nem akarunk botrányt. Ahhoz, hogy legyőzzük a kitűnő kosarasokkal felálló ellenfelünket, százszázalékosan kell koncentrálniuk játékosaimnak. Darryl Parker, a hazaiak amerikai bedobója úgy véli, az Albacomp ellen egy percig nem lehet lazítani. – Nagy meccs lesz, két jó csapat kiélezett csatája. Bízom a győzelmünkben – fogalmazott szűkszavúan a tavalyi idény gólkirálya. Farkas Sándor, az Albacomp vezetőedzője óvatosan latolgatta az esélyeket. A tréner elmondta: csak akkor távozhat együtese két ponttal a szoloki „oroszlánbarlangból”, ha végig hideg fejjel játszik, és nem foglalkozik a zavaró körülményekkel. – Szolnokon, hogy finoman fogalmazzak, nem szeretnek minket, így a várhatóan paprikás hangulatú találkozón nagyon fotnos, hogy a játékosok függetlenítsék magukat a nézők viselkedésétől. A Szolnoknak idén nagyon jó csapata van, így nehéz mérkőzést várok. Nem fordítunk egyik hazai játékosra sem megkülönböztetett figyelmet, hiszen hiába őrizzük a két sztárt, Parkert és Walke Károlyt szorosan, Takács Attila nyolc méterről is beszórja a triplát, ha üresen marad. Megkérdeztük Robert Shan-nont, a fehérvári gárda amerikai légiósát is, aki elmondta, hogy a sorozatban lejátszott mérkőzéseknek köszönhetően sokat javult az Albacomp csapatjátéka. Shannon úgy véli: rendkívül szoros összecsapásra van kilátás Szolnokon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.