A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Pécsi kódbitorlók

G.T.
1999. 11. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyelőre tisztázatlan módon szerezték meg tanáraik PIN kódját a pécsi Pollack Mihály Műszaki Főiskola kollégistái. A kódok segítségével a diákok néhány hónap alatt több százezer forinttal terhelték meg a diákszálló telefonszámláját.A pécsi Pollack Mihály Műszaki Főiskola gazdasági vezetője számítógépes csalás miatt ismeretlen elkövető ellen tett feljelentést. – Hónapokkal ezelőtt vettük észre először, hogy a megszokottnál jóval magasabb az egyetem telefonszámlája – nyilatkozta lapunknak Fehér Józsefné. A főiskola telefonos rendszerét úgy alakították ki, hogy kimenő hívásokat csak egy személyre szóló, nyolcjegyű PIN kód birtokában lehet lebonyolítani. Ilyen számsort kizárólag az intézmény oktatói, illetve munkatársai kapnak. A titkos kód hiányában a diákszálló lakói a hívásfogadáson túl csak az iskola belső számait hívhatják a telefonrendszerből. – Az keltette fel az érdeklődésünket, hogy feltűnően gyakorivá vált három olyan PIN kód használata, amelyek révén külföldi állomásokat is lehet hívni – mondta a gazdasági vezető. Ezen „kódolt hívások” többségét a kollégiumból intézték. Elképzelhető, hogy néhány kódolt számról elküldött fax ellenőrző szelvénye – amelyen a PIN kód is szerepel – avatatlan kezekbe került. Az sem kizárt, hogy a diákok egy számítógépes program segítségével találtak rá a megfelelő számokra. A legnaivabb feltételezés pedig, hogy alkalmas pillanatban egyszerűen „lelesték” a számsort – mondta Fehér Józsefné. Simon László, a pécsi rendőrkapitányság központi rendőrőrsének parancsnoka lapunknak úgy nyilatkozott: a rendőrség egyelőre a kollégiumból feltárcsázott állomások beazonosításával próbál a „kódbitorlók” nyomára bukkanni. Amennyiben bebizonyosodik a bűntett, az elkövetők akár három évig terjedő börtönbüntetéssel is sújthatók.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.