A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Példaértékű helytállás

Pozsonyi Tibor
1999. 11. 21. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területén az utóbbi évben keletkezett ár- és belvízkárok elhárítási munkáiról, valamint a térségi védművek fejlesztéséről számolt be a minap Nagy István igazgató Szolnokon. Elmondta, hogy a tavalyihoz hasonló ár- és belvízhelyzet igen ritkán, 100-200 évenként fordul elő, ezzel kellett szembesülnie a mintegy 7180 négyzetkilométer területtel és 640 km hosszú fővédvonallal rendelkező Kötivizig-nek. Egy év alatt például csak az elöntött földeket mintegy „Tisza-tónyi”, 263 millió köbméter víztől kellett mentesíteni. A térségben lakóknak és a vízügyi igazgatóság dolgozóinak helytállását példaértékűnek minősítette. A Kötivizig az államtól az ár- és belvíz elleni védekezésre eddig több mint kétmilliárd forintot kapott. Felhívta a figyelmet arra, hogy bár a védművek helyzete jelenleg jobb, mint egy évvel korábban, az ár- és belvíztől feltöltődött talaj vízszintje egy-két méterrel magasabb a megszokottnál, s jelentősebb csapadékhullás esetén ismét komoly gondok léphetnek fel. Ezért rendkívül fontos, hogy folyamatosan ellenőrizzék a védelmi rendszereket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.