A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Pereskedő újpesti pólósok

N. K.
1999. 11. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre mélyebrre süllyedhet az Újpest: értesüléseink szerint a csapat volt játékosai a bíróságon jelentik fel egyesületüket az elmaradt járandóságaik miatt. Az Európa-bajnok magyar válogatott keretének tagjai – Biros Péter, Kiss Gergely, Kovács Zoltán és Molnár Tamás – mellett Binder Szabolcs is így próbálhat hozzájutni elmaradt fizetéséhez, illetve prémiumához. Úgy tudjuk, hogy a klub még tavalyi összegekkel is adós a játékosoknak. A pólósok azért is fordulnak a bírósághoz, mert a névadó szponzor, illetve jogi képviselője javasolta, hogy az UTE írasson alá egy nyilatkozatot Molnárékkal, amely szerint lemondanak a követeléseikről. A vízilabdázók kezdetben gondolkodási időt kértek, ám végül rájöttek, „mire megy ki a játék”... Információnkat Molnár Tamás megerősítette: – Már beadtuk a papírokat, s a bíróság rövidesen kötelezi majd az UTE-t arra, hogy fizesse ki tartozásait. Én például jogos járandóságomnak mindössze 40 százalékát kaptam meg, a csapat felé összesen 20 millió forint az egyesület adóssága. – Az UTE anyagi helyzetét ismerve kijelenthető: egyhamar nem jutnak hozzá pénzükhöz... – Ezzel tisztában vagyok én is, de most az volt a legfontosabb, hogy legyen a kezemben dokumentum. Ha nincs mit – jogi kifejezéssel élve – végrehajtani, akkor jöhet a második lépés. A csődeljárás kezdeményezése. Nagyon szeretem a szakosztályt, de nonszensz, hogy egy klub a tartozásait figyelmen kívül hagyva működik. Még a szövetség sem tud szankciókat alkalmazni, ráadásul az UTE-nak nincs ingatlana, sem egyéb vagyona, csak a bankszámláját lehet zárolni. – Illetve lenne vagyona, csakhogy a még értékesnek tekinthető címer használatát a klub három évre eladta egy vállalkozónak... – Erről nem is hallottam. Csődeljárás esetén a címer is végrehajtható vagyonnak számít – főként ebben az esetben, hiszen igen patinás klubról van szó –, de ismerve az igazságszolgáltatás menetét, ez a kérdés hónapok vagy évek múlva lesz aktuális. – Kit tart felelősnek a jelenlegi állapotért? – Egyértelműen a klub jelenlegi és volt vezetését, az én szerződésemet például Kálnoki Kis Attila írta alá. A fizetések elmaradására magyarázatként mindig azt kaptuk, hogy a Belügyminisztérium megszüntette a klub támogatását, s éppen ez a pénz hiányzik. Mindenesetre az UTE elismerte tartozását, minden papír a kezemben van, úgyhogy az egyesület csak megnehezítheti az eljárást... A vízilabda-szakosztály amúgy is fuldoklik: az idei évre tervezett költségvetésnek csak a fele áll rendelkezésre, ráadásul a televíziós közvetítések elmaradása miatt nehéz új szponzorokat találni. A csapat egy vereséggel és egy döntetlennel kezdett a bajnokságban, az erőviszonyok alapján idén minimális az esélye, hogy bekerüljön a rájátszásba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.