A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

PHARE-pénz 226 agrárképviseleteknek

Valkó Béla
1999. 11. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Bizottság, valamint a Copa, a Cogeca és a Geja (az Európai Unió magángazdálkodóinak, szövetkezeteinek és fiatal agrárgazdálkodóinak érdekképviseleti szervezetei) 2,5 millió euró költségvetésű projektet indított el azzal a céllal, hogy segítséget nyújtson a tíz kelet- és közép-európai tagjelölt állam országos szintű mezőgazdasági érdekképviseleti szervezeteinek, a mezőgazdaság és az élelmiszeripar EU-joganyagának végrehajtására és betartására vonatkozó gyakorlati ismeretek elsajátítása érdekében. A finanszírozás a PHARE Business Support Programja – Vállalkozásokat Segítő Program – keretében történik. A program hivatalos magyarországi beindítására tegnap került sor.Az Európai Unió három nagy mezőgazdasági ernyőszervezete, a Copa, a Cogeca és a Ceja konzorciumot alakított azzal a céllal, hogy a magyar mezőgazdasági érdekképviseletek felkészülését segítendő, a PHARE BSP programjához kapcsolódóan, technikai segítségnyújtási programot dolgozzon ki. Ennek eredménye a „Segítségnyújtás a közép- és kelet-európai magángazdálkodói, szövetkezeti és fiatal agrártermelői szervezetek számára” címet viselő PHARE-projekt, amelyben 6 magyar érdekképviselet, az Agrya, a Hangya Szervezetek, a Magyar Agrárkamara, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége, a Magyar Parasztszövetség, valamint a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége vesz részt. A program 2000. szeptember végén zárul. Mint megtudtuk, az Európai Unió minden egyes tagjelölt országban szakértőt alkalmaz erre az időszakra azzal a céllal, hogy tanácsokkal lássa el a programban részt vevő nemzeti szervezetek képviselőit, és átadja a kérdéssel kapcsolatos tapasztalatait. Ezzel a feladattal az unió Magyarországon Odiel Zwaenepoelt bízta meg, aki a belgiumi Boerenboendből érkezett hozzánk. A projekt összesen, Magyarország esetében, négy érdekképviseleti szakembernek tesz lehetővé külföldi tanulmányutat. Az érintettek gyakorlati ismereteket szerezhetnek a fogadó érdekképviseleti szervezet működésére vonatkozóan: részt vesznek azok mindennapi tevékenységében. Az agrárgazdálkodó szervezetei fiataljai számára 8 napos tanulmányutat szerveznek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.