A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Pigalle-per

Gidró
1999. 11. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beszáll a Pigalle üzemeltetője elleni perbe a józsefvárosi önkormányzat is. Mint arról beszámoltunk, a VIII. kerületi mulató egy bírósági döntés értelmében újra kinyithat, ám ezen nem változtat az sem, hogy a közigazgatási hivatal fellebbezett ellene.A közigazgatási hivatal oldalán a VIII. kerületi polgármesteri hivatal is beszáll a Pigalle üzemeltetője elleni perbe. Mint ismeretes, a hírhedt mulató bezárását a rendőrség kérésére, a maffiatörvény alapján a kerület jegyzője rendelte el. Az üzemeltető Orient Rt. a határozat ellen a közigazgatási hivatalnál fellebbezett, ám a másodfokú döntés az elsőfokút hagyta jóvá. A másodfokú döntést az üzemeltető a bíróságon támadta meg. A Fővárosi Bíróság az első tárgyalási napot februárra tűzte ki, ám az Orient Rt. jogi képviselőjének kérésére közbenső döntést is hozott az ügyben. Ennek értelmében nem volt indokolt a bezárásról szóló határozat azonnali végrehajtása, így a bíróság csupán ezt függesztette fel. A döntés tulajdonképpen azt jelenti, hogy a Pigalle mindkét része, az étterem és a mulató is kinyithat. Az üzemeltető az éttermet már korábban megnyitotta, míg a mulató péntektől várja újra a vendégeket. Kommár Ferenc, a közigazgatási hivatal hatósági osztályának vezetője a Napi Magyarországot úgy tájékoztatta: fellebbeznek a döntés ellen, ám ennek halasztó hatálya nincsen. A bíróság döntése ebben az esetben a fellebbezés ellenére azonnal jogerőre emelkedik. – A közigazgatási hivatal oldalán Józsefváros is beszáll a Pigalle üzemeltetője elleni perbe – nyilatkozta lapunknak a kerület alpolgármestere. Gotthard Gábor elmondta: várhatóan még ezen a héten csatlakoznak a perhez, mert úgy érzik, az önkormányzat érdekeit a Pigalle zárvatartása képviseli. Az alpolgármester emlékeztetett: a mulató bezárását a rendőrség kezdeményezte, mert a Pigalle üzletvezető-helyettese elleni nyomozás érdekeit is ez segíti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.