A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Pláne! Gyurkoviccsal és Hernádival

R. M.
1999. 11. 10. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hol a boldogság mostanában? – ismételhetnénk Petőfi Sándor gondolatát. Gyurkovics Tibor és Hernádi Gyula azonban az ismétlésnél lényegesen többre vállalkozott. Kossuth-díjas halhatatlanjaink ezúttal hallhatóvá teszik gondolataikat, s tegnaptól kéthetente az esti órákban Pláne! címmel a Magyar Televízió 1-es csatornáján velünk is megosztják szívük titkait. Hogy mi a pláne a Pláné-ban? Talán az, hogy ebben a századvégi dúlt világunkban tanúi lehetünk két művész szellemi párviadalának, amely nem öncélú. Gyurkovics és Hernádi a tőlük megszokott iróniával hol az angyal, hol az ördög védőügyvédeként győzködnek bennünket, földi halandókat arról: minden ember egyformán lehet boldog... Természetesen boldogtalan is, de hogy ne így legyen, hogy a következő évezredbe egy kicsit vidámabban lépjünk, ehhez szeretnének ízelítőt adni. Mint amikor a Niagara-vízesés fölött egy kifeszített kötélen araszolunk, állítja Gyurkovics Tibor, aki reméli, a nézők sem fogják azt érezni, hogy a szakadékba zuhantak. S talán a hallgató is közelebb kerül a nagy titokhoz, az aranycsinálás sok ezer éves titkához. S mert a pláne sem Pláne és Gyurkovics Tibor sem lenne „a Gyurkovics”, ha műsorából a szebbik nem hiányozna, így vendégként Horváth Mónika festőművész is jelen volt, aki arra vállalkozott, hogy az elhangzott gondolatokat vászonra veti. Nem lehetett kétséges, hogy lesz mit megörökítenie, hiszen „a Gyurkovics” és „a Hernádi” régi jó barátok, akik már annyira utálhatják egymást, hogy harag nélkül filozofálhatnak, lélekbúvárkodhatnak, s ha jut idő egy kis költészetre, történelmi múltunk felidézésére, már Pláne megérte!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.