Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Plenáris hét a Házban

Blázsovics Lívia
1999. 11. 07. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országgyűlés a héten a jövő évi költségvetés és tb-költségvetés részletes vitájával folytatja munkáját. A képviselők kedden döntenek a jövő évi adótörvényekről is.A parlament e heti munkájának középpontjában ismét a költségvetés áll: a képviselők folytatják és a tervek szerint le is zárják a törvénytervezetek általános vitáját. Emellett több más fontos javaslat tárgyalása is napirenden szerepel. A ma induló plenáris héten a Ház megkezdi a gazdasági kamarákról és az államtitokról szóló törvények tárgyalását, valamint folytatja az ítélőtáblákról és a társadalmi szervezetek ingatlanhasználatáról szóló javaslatok megvitatását. Kedden az Országgyűlés többek között a jövő évi adótörvényekről, a gyed ismételt bevezetéséről, a kis- és középvállalkozások támogatásáról dönt. Várhatóan éles vitát vált ki a Lockheed-ügyet vizsgáló parlamenti bizottság felállításáról szóló döntés, ugyanis a Fidesz ragaszkodik ahhoz, hogy a testület vizsgálja meg az előző kormány és a Lockheed-Martin cég kapcsolatát is. Ezt az SZDSZ frakciója határozottan kifogásolja, és emiatt az Alkotmánybírósághoz fordul. Napirendre kerül a békési olajügyeket vizsgáló bizottság létrehozása is. Amennyiben a képviselők négyötöde támogatja, úgy a testület megalakításáról sürgős és kivételes eljárásban tárgyalnak. Mindez azt jelenti, hogy a vizsgálóbizottság akár már november utolsó hetében megkezdheti munkáját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.