A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Próféta, de nem itthon

1999. 11. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az év második legjobb edzőjének választották Ausztriában Karsai Ferencet, az asztalitenisz-válogatott szövetségi kapitányát. Karsai négy éve került Kiskunfélegyházáról, a többszörös magyar bajnok Crédótól a sógorokhoz. Legjobb osztrák játékosát, Werner Schlagert szürke, közepes tehetségű játékosként említi a magyar szövetség 75. évfordulójára kiadott könyv, sikereit pedig véletlennek. A játékos és mestere alaposan rácáfolt erre a szakmai vélekedésre. Schlager a világbajnoki harmadik hely megszerzését követően november elején Kínában a Világkupán ezüstérmes lett, és a világranglistán már az 5–7. helyen található. A kiváló edzőnek köszönhetően az osztrák válogatott a Szuper Ligában két alkalommal végzett a harmadik helyen, egyszer volt döntős, és ebben az évben is bekerült a fináléba (4:0 a görögök ellen). Megérdemli az elismerést. Karsai örül a sikernek, de beszámolóját mégis keserű mondattal zárja. Sajnos, egy idegen országban kell megmutatni az embernek, hogy tud dolgozni. Azaz: nem a saját hazájában lett próféta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.