Randevú a Pilvaxban

U. G.
1999. 11. 25. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint lapunk tegnapi számában beszámoltunk, népes kínai üzletember-delegáció tartózkodik hazánkban. Heilongjiang tartomány és Szabolcs-Szatmár-Be-reg megye négyéves kapcsolata eredményeként tegnap a budapesti Pilvax étteremben rendeztek kínai–magyar üzletember-találkozót. Lendvai István, a Fimex-Fair Kiállításszervező és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a fővárosi rendezvény lebonyolítását cégük szervezte. Felhívta a figyelmet, hogy az észak-kínai tartomány dinamikusan fejlődik, s a magyar üzletemberek ott kedvező befektetési és kereskedelemfejlesztési lehetőségeket találhatnak. A fővárosi üzletember-találkozón megjelent a tartomány ügyeiért felelős gazdasági vezető, a hatodik legnagyobb harbini kiállítás-szervező, valamint a könnyűipar és az energetika területéről az export-import vállalatok képviselői. Kínából érkezett egy befektető cég is, amelyik a tőkekihelyezés lehetőségét vizsgálja. A magyar vállalkozók gépipari technoló-giákat, mérőműszereket ajánlottak, de volt köztük olyan is, aki a kerékpárra szerelhető villanymotornak keresett kínai gyártópartnert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.