Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Realbanki per

Hunyor Erna
1999. 11. 16. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A „Realbank-csoport károsultjai” önszervező társaság tagjai hónapok óta azzal foglalkoznak, hogy bizonyítékokat gyűjtenek arról, valójában mi történt a Realbankkal. Indokolt volt-e bezárása, elsorvasztása?Tegnap a „Realbank-csoport károsultjai” újabb levélben fordultak dr. Bócz Endre fővárosi főügyészhez. Azért, mert bizonyíthatónak tartják a károsultak azt, hogy félrevezető tájékoztatást kaptak a kötvények vásárlásakor. Ugyanis a kötvénytájékoztatóban az alábbiakat írták: „A kibocsátónak jogában áll, hogy az alapkamatot és a kamatprémiumot egy meghatározott időponttól megváltoztassa ... ezt – annak kezdő időpontja előtt legalább 7 nappal – a sajtóban ... közzéteszi. Az ügyfélnek mérlegelési jogköre van, elfogadja-e a kamatváltozást, vagy visszaváltja a kötvényt.” A Reallízing Pénzügyi Kft. és a Realszerviz KV 1999. október 20-án sajtóközleményben tette közzé, hogy a Reallízing 96-os és a Reallízing 2000-es kötvények kamatai változnak 1999. november 1-jétől. A károsultak így fogalmaznak levelükben: „Alulírottak élve a kibocsátási tájékoztatóban rögzített mérlegelési lehetőségeinkkel, haladéktalanul írásban bejelentettük a kibocsátóknál a kötvényeink visszavásárlási igényét, amit nem teljesítettek.” Ezért kérik a Fővárosi Főügyészséget, hogy indítson pert a két kibocsátó ellen. Az önszervező csoport még két levelet írt. Az egyiket Orbán Viktor miniszterelnök úr részére azzal, hogy naprakész tájékoztatást adjanak az eddig feltárt tényekről. A másik levelet pedig Járai Zsigmond pénzügymi-niszternek, „mivel úgy látjuk, hogy a Pénzügyminisztérium a realbanki károsultak ügyében továbbra is kellő információk hiányában van”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.