A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Realbanki per

Hunyor Erna
1999. 11. 16. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A „Realbank-csoport károsultjai” önszervező társaság tagjai hónapok óta azzal foglalkoznak, hogy bizonyítékokat gyűjtenek arról, valójában mi történt a Realbankkal. Indokolt volt-e bezárása, elsorvasztása?Tegnap a „Realbank-csoport károsultjai” újabb levélben fordultak dr. Bócz Endre fővárosi főügyészhez. Azért, mert bizonyíthatónak tartják a károsultak azt, hogy félrevezető tájékoztatást kaptak a kötvények vásárlásakor. Ugyanis a kötvénytájékoztatóban az alábbiakat írták: „A kibocsátónak jogában áll, hogy az alapkamatot és a kamatprémiumot egy meghatározott időponttól megváltoztassa ... ezt – annak kezdő időpontja előtt legalább 7 nappal – a sajtóban ... közzéteszi. Az ügyfélnek mérlegelési jogköre van, elfogadja-e a kamatváltozást, vagy visszaváltja a kötvényt.” A Reallízing Pénzügyi Kft. és a Realszerviz KV 1999. október 20-án sajtóközleményben tette közzé, hogy a Reallízing 96-os és a Reallízing 2000-es kötvények kamatai változnak 1999. november 1-jétől. A károsultak így fogalmaznak levelükben: „Alulírottak élve a kibocsátási tájékoztatóban rögzített mérlegelési lehetőségeinkkel, haladéktalanul írásban bejelentettük a kibocsátóknál a kötvényeink visszavásárlási igényét, amit nem teljesítettek.” Ezért kérik a Fővárosi Főügyészséget, hogy indítson pert a két kibocsátó ellen. Az önszervező csoport még két levelet írt. Az egyiket Orbán Viktor miniszterelnök úr részére azzal, hogy naprakész tájékoztatást adjanak az eddig feltárt tényekről. A másik levelet pedig Járai Zsigmond pénzügymi-niszternek, „mivel úgy látjuk, hogy a Pénzügyminisztérium a realbanki károsultak ügyében továbbra is kellő információk hiányában van”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.