A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Rehabilitáció előtt a Tisza II. Erőmű

Hommer Tibor
1999. 11. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy százmillió eurós megrendelői szerződésből legalább 50 százalékkal részesednek magyar beszállítók. A Tisza II. Erőmű rehabilitációjára tartott versenytárgyalás győztes konzorciumának két magyar vállalat is tagja.Nemzetközi versenytárgyaláson rendelést nyert az amerikai AES energetikai cégtől az ABB Alstrom Power vállalatcsoporthoz tartozó ABB Kraftwerke Service GmbH vezette konzorcium, amelynek tagja a magyar ABB Power Generation Kft., a Transelektro Rt. és a szlovák SES nevű társaság. A Tisza II. Erőmű rehabilitációjáról kötött szerződés értéke meghaladja a 110 millió eurót, amelyből a magyar vállalatok több mint 50 százalékban részesednek, de ezt a részarányt várhatóan tovább növelik a külföldi vállalkozók, akik további magyar szállítások és szolgáltatások igénybevételére készülnek – értesült lapunk. Az erőmű rehabilitációjának legfőbb célja, hogy 920 megawattra növeljék a jelenlegi 860 megawattos teljesítményt, és 15 évvel meghosszabbítsák a létesítmény élettartamát. Az is elsődleges szempontja az építtetőnek, hogy helyreállítsa az erőmű eredeti hatásfokát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.