A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Rejtő rejtélyes élete

1999. 11. 16. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rejtő Jenő életének legérdekesebb mozzanatait ismerhetjük meg Hámori Tibor most harmadik, bővített kiadásban megjelent könyvéből. Az író, mióta az eszét tudja, szereti Rejtő műveit, és tizennyolc évvel ezelőtt igazi kihivásnak tekintette a fiatalon elhunyt szerző élete rejtélyes epizódjainak megörökítését. A Rejtő Jenő rejtélyes élete című mű a közel két évtizeddel korábbi kiadáshoz képest anynyiban változott, hogy a közelmúltban Hámorihoz kerültek Rejtő eddig ismeretlen versei és kéziratai, ezáltal az új generáció is jobban megismerheti a fiatalon elhunyt írót. A megszokott Rejtő-stílustól eltérően mély, drámai hangú verseket olvashatunk a mellékletben. Ezek a politikai helyzet, a túlfeszített munka idegállapotában készültek. Ekkor már egyre több olyan barátjával találkozott, akiket munkaszolgálatra hívtak be. Igazi kutatómunkát végzett Hámori. Abból a házból indult el, ahol gyermekkorát töltötte a népszerű író. A regényben olvashatjuk felesége és bátyja vallomásait. Utóbbit egyébként azzal vádolták, hogy Rejtő utolsó könyveit már ő írta. A könyvbemutatón Hámori Tibor barátai, Koncz Gábor és Koltai Róbert színművészek is megemlékeztek kedvenc írójukról. A szerző könyvét elsősorban az új generációnak ajánlja, de mindazoknak is, akik kedvelik Rejtő műveit és kíváncsiak az író rejtélyes életútjára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.