A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Rendhagyó kormányülés

Jezsó226MTI
1999. 11. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök térdműtéte miatt ma nélküle tanácskozik a kormány. A kormányfőt a megbeszélésen Kövér László, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter helyettesíti. A miniszterelnök orvosai tanácsára marad otthon. Mivel a kormányülés napirendi pontjai közül több is kormányfői konzultációt igényelt, a végső tervezetet tegnap délután készítették el. Az eredeti tervek szerint a műtét ellenére tegnap tartották volna meg a kormányülést, ám kedden a tanácskozás elhalasztásáról született döntés. – A kormányfő otthon van, pihen – mondta Navracsics Tibor, a Miniszterelnöki Hivatal (MEH) információs főosztályának vezetője. Az olyan jellegű arthroscopos térdműtétek, mint amilyet a miniszterelnö-kön hétfőn végeztek el a Sportkórházban, rutinjellegűnek számítanak. Általában 1-2 nappal a beavatkozás után lehet felkelni, de optimális esetben az is előfordulhat, hogy a beteg már a műtét napján távozhat a kórházból. Lejkó Dezső főorvos, aki a hétfői műtétet végezte, és Berkes István osztályvezető főorvos szerint változó, hogy ki, mikor állhat lábra s terhelheti a megoperált térdét. – Rendszerint egyhetes pihenést ajánlunk mindenkinek, s általában 6-7 nap után következik az első kontroll. A munkavégzés egy-két nappal a műtétet követően semmiképpen sem javasolt – mondta Lejkó Dezső.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.