Rendőrattak Belgrádban

1999. 11. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendőrségi fellépés szakította félbe tegnap Belgrádban az Otpor (Ellenállás) diákmozgalom által meghirdetett diáktüntetést, a karhatalmi erők a városközpontban ugyanis szétkergették a felvonuló egyetemistákat. Az Index rádió helyszíni jelentése szerint a tiltakozó felvonulás során mintegy két és fél ezer diák indult a Belgrádi Egyetem (BU) filozófiai kara elől a jogi és műszaki kar felé. A jugoszláv parlament közelében az egyetemisták küldöttséget menesztettek a törvényhozásnál álló mintegy 100-150 rendőrhöz a áthaladásuk megvitatása érdekében. Az egyik tüntető a rádiónak elmondta, hogy a karhatalmi erők párbeszéd nélkül megtámadták és a Nikola Pasic tér felé szorították vissza a tömeget. A diákok a kezdeti zűrzavar után rendezték soraikat, de később visszatértek a filozófiai kar elé, ahol a tömeg lassan kezdett feloszlani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.