A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Reuters-prognózis

PGI
1999. 11. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elemzői várakozások szerint jövőre a gazdasági növekedés üteme 4,33 százalékos lesz, szemben az OECD kedden kibocsátott 3,5 százalékos értékével – derül ki a Reuters Magyarország kft. tegnap közzétett adataiból. Az elemzők jövőre 479 milliárd forintos államháztartási hiánnyal számolnak, nominálisan ugyanannyival, mint 1999-ben. Ez az érték magasabb, mint amire az idén a kormány számít – 438 milliárd –, és a várható infláció mértéke – 8,46 százalék – is magasabb lesz a 6-7 százalékos központi előrejelzéseknél. A Reuters előrejelzései alapján az ipari termelés növekedésének üteme az idei 8,66 százalékos emelkedéssel szemben 2000-ben 9,27 százalékos lesz, a folyó fizetési mérleg hiánya az idén 2,28 milliárd, jövőre 2,46 milliárd dollárt tesz ki. Az elemzők és a gazdaságkutatók azt várják, hogy ez év fő gazdasági mutatói közel lesznek a kormány prognózisaihoz. Teljesülhetnek az előrejelzések az inflációt és a folyó fizetési mérleg hiányát illetően, míg a GDP növekedése erős marad, de némileg lassúbb lesz a várakozásnál, az államháztartási hiány pedig meghaladja a tervezettet. A Reuters elemzései azt mutatják, hogy a gazdaság növekedése az első fél évben némiképp lassult, az utolsó négy hónapban kissé emelkedve, 3,9 százalékon stabilizálódott. Az éves gazdasági növekedés várhatóan nem haladja meg ezt a mértéket, ami csaknem megegyezik a kormányzati várakozásokkal. Az elemzők a legutóbbi felmérés alapján idén 479 milliárd forintos deficitre számítanak, ami a júliusban közzétett 541 milliárdhoz képest jelentős csökkenést mutat. A novemberi előrejelzések alapján továbbra sem számítanak arra, hogy a GDP négy százaléka lehet a hiány, bár az általuk előrejelzett 4,5 százalékos érték csak kismértékben haladja meg a tervezettet. Az inflációs előrejelzés januárban még 8,97 százalék volt, az év közepén 9,5 százalékra emelkedett, szeptemberben meghaladta a tíz százalékot. Az inflációs mutatók novemberben 10,65 százalékkal, decemberben 10,69 százalékkal számolnak, az éves infláció – hasonlóan a központi előrejelzésekhez – tízszázalékos lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.