A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

RTL kontra 315risz: függőben

GT.
1999. 11. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Legfelsőbb Bíróság tegnap elhalasztotta a döntést a kereskedelmi televíziók frekvenciái odaítélésében hozott jogerős ítélet felülvizsgálati kérelméről. Az LB jogegységi ügyben hozandó döntéséig felfüggesztette az ügy elbírálását.A Legfelsőbb Bíróság (LB) döntésétől az RTL Klub jövője függ: utasítják-e az Országos Rádió és Televízió Testületet (ORTT) a kereskedelmi csatornával 1997-ben megkötött műsorszolgáltatási szerződés felbontására. Az LB felfüggesztette az eljárást, s várhatóan még ebben az évben határoz a jogegységi ügyben. A törvény értelmében a bíróság felfüggesztheti a tárgyalást, ha a per eldöntése olyan előzetes kérdés elbírálásától függ, amelynek tárgyában polgári eljárás van folyamatban. Az LB-n van ilyen eljárás: a jogegységi tanácsnak arról kell döntenie, hogy a privatizációs pályázatok vesztesei által kifogásolt ügyleteket miképpen kell megítélni. Azaz csak a szabályosan pályázót lehet-e nyertesnek nyilvánítani, vagy bárkivel szerződhetnek – akár a szabálytalan pályázatot benyújtóval is –, ha utóbb a döntés bírói úton nem vonható kétségbe. Az Írisz Tv az 1997-es kereskedelmi televíziós pályázat eredményhirdetése után – amikor az ORTT az RTL Klubnak, valamint a tv2-nek ítélte oda a két országos frekvenciát – indított pert. Az LB ez év februárban született ítéletében kimondta: az ORTT a médiatörvénybe ütköző, s egyszersmind saját szabályzatát sértő döntést hozott 1997-ben: a kereskedelmi tévéfrekvenciák odaítélésekor nem a pályázati kiírásban meghatározott módon végezte az értékelést, az RTL-t pályázatának alaki érvénytelensége miatt nem zárta ki az eljárásból, majd szerződést kötött a csatornával. Az Írisz Tv keresete nyomán hozott bírói végzés azonban csak az indoklásban szól arról, hogy fel kell bontani az RTL-lel kötött megállapodást. A tévéfrekvenciára szintén pályázó Írisz Tv és az ORTT egyaránt felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Legfelsőbb Bíróság ítéletét követően.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.