A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Saját vizek horgászoknak

Cselényi György
1999. 11. 15. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabolcs-Szatmár-Beregben – de minden bizonnyal az országban másutt is – saját vízterületről álmodnak a horgászegyesületek, avagy máris azon izgulnak, mit hoz számukra a majdani licit.Mindezek hátterében az áll, hogy 2001-től a halászati és horgászati törvénynek életbe lépnek azon passzusai, amelyek előírják, hogy az állami tulajdonban lévő vízterületek halászati és horgászati hasznosításának joga licitálás révén szerezhető meg. Az egyesületek most saját vízterületre csak akkor tehetnek szert, ha az adott föld esetében művelésiág-változás történik, amelynek nyomán halastavat hoznak létre. – A folyók és a holtágak állami tulajdonban vannak, s azok halászati-horgászati hasznosítását az állam annak idején az FM közreműködésével, közvetítésével oldotta meg – mondta lapunknak Malelczky Imre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Sporthorgász Egyesület társadalmi elnöke. 2001-től licitálás útján dől el, hogy az adott helyen kinek lesz joga halászni, horgászni, ugyanez a helyzet az önkormányzati tulajdonban lévő bányatavak esetében. Az elnök közölte: Szabolcsban a horgászegyesületek a használatukban lévő területeken jól gazdálkodtak, a vizeket halasították, s gondoskodtak az őrzésről is. 2001-ben meglehetősen bonyolult helyzet alakulhat ki, mert az egyesületek igénylik, hogy az általuk elvégzett halasítás, valamint a létrehozott zsilipek és a különböző műtárgyak értékét majdan térítsék meg számukra, amit a licitálás során figyelembe kell venni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.