A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Schengeni utak

Udvardy
1999. 11. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Talán nem volna célszerű schengeni határellenőrzési rend-szert bevezetni a magyar– szlovák és a szlovák–lengyel határon, ha a két ország uniós felvétele között csak néhány esztendő telik el – jelentette ki tegnap Martonyi János. A magyar tárgyalási álláspont feltételezhetően azt szorgalmazhatná, hogy a schengeni együttműködést erre az időszakra terjesszék ki Szlovákiára is, annak ellenére, hogy még nem tag, hasonlóan a norvég és izlandi példához. A külügyminiszter a schen-geni kérdés nemzetpolitikai, közbiztonságot érintő vonatkozásai miatt előzetes konzultá-ción ismertette tegnap az Európai Unióhoz a bel- és igazságügyi együttműködéssel kapcsolatban benyújtandó kormányálláspontot a parlamenti pártok és az Európai integrációs ügyek bizottságának vezetősége előtt. Szájer József, a bizottság elnöke kiemelte: az esemény újszerű a parlament és a kormány integrációs együttműködésében. A megbeszélés után Szájer József újságírók előtt kifejtette: ennek a gyakorlatnak a meghonosítása az EU-val folytatott kormánytárgyalások „parlamenti ellenőrzését” is jelenthetné. Martonyi rámutatott: a Magyar Állandó Értekezlet is foglalkozik ezzel a témával. Állandóan átalakulóban van a közösségi szabályozás, másrészt az unió 12 országgal tárgyal a jövő év elejétől, és nem lehet tudni, melyik ország mikor válik taggá. Itt most az a kérdés, hogy egymáshoz miként viszonyulnak a tagsági időpontok, lesz-e eltérés például Szlovénia és Magyarország tagsága vagy a magyar, szlovák, román tagság között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.