Segély helyett

P. M.
1999. 11. 30. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Számomra a legszebb karácsonyi ajándék annak a vaknak az öröme, aki munkahelyre kerülvén arról beszélt, hogy végre nem segélyt visz haza, hanem fizetést, és ezzel a család megélhetését segíti.” Így jellemezte Rimányiné Somogyi Szilvia, a Győr-Moson-Sopron Megyei Munkaügyi Központ igazgatója a központ rehabilitációs erőfeszítéseit. – A regisztrált munkanélkü- liek nagy része hosszabb ideje van állás nélkül, és megváltozott munkaképességű – mondta. Hozzátette: a megyében 6-7 ezren vannak azok, akik nem tudnak az elsődleges munkaerőpiacra bekerülni. 1999-ben elsősorban őket támogatta a központ. Rimányiné Somogyi Szilvia szerint el lehet mondani, hogy Győr városában nincsen vak ember, aki számára ne tudnának munkahelyet ajánlani. Ugyanez vonatkozik a siketekre és a nagyothallókra is. A mozgássérülteket is el tudják helyezni, legalábbis azokat, akik a kezükkel tudnak dolgozni. A pályakezdőket pedig támogatás nélkül el tudják helyezni. – A karitatív szervezetek sokat segítettek abban, hogy megtaláljuk őket, mert közülük sokan nem is regisztráltatják magukat – hangsúlyozta az igazgató.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.