A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Sikeres gondozók

Cselényi
1999. 11. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikeresen működik a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szociális Intézmények Szakmai Érdekvédelmi Szervezete, amely jelenleg 22 állami, önkormányzati, egyházi és magán ápoló-gondozó otthont tömörít. A tagok száma folyamatosan nő. Turcsik László, az egyesület titkára lapunknak elmondta, hogy tegnapi tudományos konferenciájuk fő mondanivalója a köré a gondolat köré csoportosítható, hogy a Szabolcsban lévő mintegy háromezer bentlakásos gondozottnak – az egészségi állapotának megfelelően – a kor színvonalához illő ellátása mellett foglalkozni kell a mintegy hatszáz ápoló-segítő testi-lelki problémáival, érzelmi túlterheléséből eredő gondokkal is. Csak így kerülhető el „kiégésük”, kimerülésük, fizikai és mentális teljesítőképességük csökkenése. Nagy hangsúlyt kell helyezni a megelőzésre, hiszen a probléma a kezdeti szakaszában még jó eséllyel orvosolható. Az egyesület jelentős eredményeket ért el a különböző jogszabályok egységes alkalmazásában, a továbbképzések, tapasztalatcserék megszervezésében, az új és másutt bevált ápolási-gondozási módszerek általánossá tételében is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.