A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Sok adós kis helyen

P. E.
1999. 11. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem negyedmilliárd forintos tartozást halmozott fel több bérlakásban élő egri család, ezért a város önkormányzata adósságkezelő programba kezdett. A renitens nemfizetők köre mintegy kétszázra tehető, hátralékuk pedig több százezer forinttól egymillióig terjed. A város most összeköltözteti az idős beteg vagy leépült adósokat. Azok, akik önhibájukból nem egyenlítik ki számlájukat, akár kilakoltatásra is számíthatnak. A lakbérek és a távhődíj hátraléka miatt mintegy 240 millió forint hiányzik a város és az Egri Vagyonkezelő és Távfűtő Rt. kasszájából. Gyula Zoltán alpolgármester arról számolt be, hogy az adósságkezelő program részeként az önkormányzat szociológiai vizsgálatot végeztetett a legsúlyosabb helyzetben lévő családoknál, a kiút lehetőségét keresve. A munkára fogható adósokat a közmunkaprogramba próbálják bevonni, azokat pedig, akik lakásuk forgalmi értékét meghaladó tartozást halmoztak fel, kisebb komfortfokozatú otthonokba költöztetik. Hét családot hamarosan az Eger Felnémedi részén található tsz-ingatlanban költöztetnek össze. Az önkormányzatnak azonban először meg kell győznie a környéken lakókat, ők ugyanis máris levélben tiltakoztak az ellen, hogy szomszédságukba – szerintük – kétes elemeket telepítsenek. Az egri alpolgármester úgy véli, a kiköltöztetések után felszabaduló ingatlanokat meg kell tartania a városnak, ugyanis Eger ezer önkormányzati tulajdonban maradt lakása közül csak mintegy 200 utalható ki szociális szempontok alapján, és ezt a számot nem célszerű csökkenteni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.