A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Súlyos ítéletek

1999. 11. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap – a sokadik halasztás után – az elsőfokú ítélet helybenhagyásáról döntött a ploiesti-i táblabíróság, így a másfél évvel ezelőtt Romániában letartóztatott két magyar kamionsofőrnek tizenegy esztendőt kell letöltenie román büntetés-végrehajtási intézményben – értesültünk a vádlottak védőügyvédjétől. A magyar állampolgárokat első fokon a vámtörvények megszegéséért négy, sikkasztásért tizenegy, lopásért pedig szintén négy esztendőnyi szabadságvesztésre ítélték, ezekből a legsúlyosabbat kell letölteniük. Mint arról már beszámoltunk, a magyar kamionsofőrök tavaly márciusban kávét szállítottak Romániába, az áru vizsgálatát azonban a hét végére hivatkozva a román vámosok nem végezték el. A sofőrök az autót egy vámszabad területen hagyták, ahonnan eltűnt. Később megkerült, sőt Ploiesti-ben a kávét is megtalálták, a megrendelő kifizette a vámilletéket – így sem a román állam, sem magánszemély nem károsult.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.