Szegedi sürgősség

B. J.
1999. 11. 15. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte biztosra vehető, hogy megvalósul a Fidesz kormányprogramjának egyik lényeges eleme, amely a sürgősségi betegellátó rendszer megerősítésére vonatkozik. A szegedi önkormányzat például pályázat útján már elnyerte azt a jogot, hogy a tulajdonában lévő kórházban sürgősségi osztályt alakítsanak ki.Bartha László polgármestertől megtudtuk: erre a célra 75 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapnak, s ebből fedezhetik az építési költségek 80 százalékát. A többi pénzt a város biztosítja saját forrásaiból. A két évig tartó beruházással párhuzamosan megerősítik a mentőtevékenységet is, hogy a betegek 15 percen belül szakszerű egészségügyi ellátásban részesülhessenek. A szegedi kórház sürgősségi osztályán traumatológusok, belgyógyászok és sebészek dolgoznak majd, ahol 12 betegágyat helyeznek el. Ebben az egészségügyi intézményben jelenleg is működnek sürgősségi ambulanciák, a sürgősségi betegellátó osztály létrehozásával azonban egy helyre összpontosulnak ezek a tevékenységek. Bartha László úgy fogalmazott: olyan multidisciplináris osztályt hoznak létre, amely a nap bármely szakában biztosítja azt, hogy a betegek egy helyen, időveszteség nélkül jussanak megfelelő sürgősségi ellátáshoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.