A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Színészvetélkedő

1999. 11. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bor Dícsérete címmel Előadóművész fesztivált és karikatúraversenyt rendezett az Év legjobb borászai tiszteletére az Asztali örömök éve alkalmából, a Magyar Rádió Rt. és a XXI. század Magyar Drámájáért Alapítvány a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, a Promontorbor Rt., az Agrár Marketing Centrum és a Duna Televízió segítségével. A Gutenberg Művelődési Otthonban lezajlott rendezvényen a kiemelkedő teljesítményű borászok, (például Bock József, Gere Attila, Gere Tamás) a Polgár pincészet, továbbá, a Tokaj Hétszőlő, a Disznókő és a Hungarovin Rt. képviselői, valamint a szakmai zsűri: Bessenyei Ferenc színművész, Gyurkovics Tibor író, Siposhegyi Péter író, dr. Cs. Tóth János, a Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó igazgatója, Jálics Kinga, az RTV Részletes főszerkesztője, Ugrin Aranka, a Duna Televízió vezető szerkesztője, Oláh Gyárfásné, a Promontorbor Rt. gazdasági vezetője, Cseresz-nyák Anita, az Agrár Marketing Centrum főosztályvezető-helyettese, Kereszty András, a Karika-tórium vezetője, Szényi Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese, Dr. Vadas Gábor, a Grand Hotel Hungária igazgatóhelyettese és Kecskeméti József, a Gutenberg Művelődési Otthon igazgatója szavazatai alapján adták át a díjakat. A legjobb vers előadójának díját: Raksányi Gellért és Gáspár Tibor kapta. A legjobb prózai interpretáló díját: Schubert Éva és Császár Angéla nyerte el. A legjobb zenei produkció: a Hámori Ildikóé volt. Különdíjban részesült még: Mátrai László temesvári, Veress László sepsiszentgyörgyi színművész és Ráckevei Anna. A fődíjat a Hegyvidék Üdülőszövetkezet ajánlotta fel. A díjazott színművészek kaptak még a misefai Panzióba meghívást, ajándékot a szépszámú szponzortól. A legszellemesebb karikatúra rajzolójának Dluhopolszky Lászlót ítélték. A karikatúrakiállítás november 30-ig tekinthető meg Budapesten, a VIII., Kölcsey u. 2. alatt, december hónapban pedig a Grand Hotel Hungáriában. Az Előadóművész fesztiválról felvételt készített a DTV. Az esemény szerkesztő-rendezője, Linka Ágnes január 9-én beszélget a díjazottakkal a Petőfi Rádióban, mely az Éjfél után című műsorában az egész fesztivált is közvetíti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.