A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Szír utódlási harc

Breuer Péter (Tel-Aviv)
1999. 11. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindenki számára egyértelműnek kell lennie, Izrael egyetlen települést sem számol fel. Ha pedig kompromisszumról van szó, akkor az csak kölcsönös lehet – szögezte le tegnap a Napi Magyarország kérdésére David Lévi izraeli külügyminiszter.Arra a kérdésre, hogy az izraeli külügyminisztérium informá-ciós hadviselésbe kezdett-e, a külügyminiszter csupán nemmel válaszolt. „Mindössze utasítottam Éjtán Bencur külügyi államtitkáron keresztül minden izraeli nagykövetet és követet, hogy állomáshelyeiken kérjenek kihallgatást az illetékesektől, és azokon közöljék a pa-lesztinokkal folytatott jelenlegi tárgyalásokon követett izraeli álláspontot.” David Lévi szerint erre azért van szükség, hogy a világ közvéleménye megismerje az izraeli kormány által vörös vonalnak tekintett határt, amelyet semmi szín alatt nem kíván túllépni. Ezek egyike a meglévő települések kiürítése, ami semmiféle békeegyezmény szerint sem történhet meg. „Biztosítani kell, hogy a világ közvéleménye a végső elrendezést célzó tárgyalások előtt tudomásul vegye álláspontunkat, és senki se vádoljon bennünket, ha netán nem teljesítenénk a palesztin fél valamennyi elvárását.” A külügyminiszter hajlandónak mutatkozott a Szíriával való tárgyalásokra, nem kívánt viszont szólni a Szíriában egyre kézzelfoghatóbb utódlási feszültségről. Érdemes azonban megjegyezni, hogy hírügynökségek egybehangzó jelentése szerint Háfez Asszad egészségi állapotának rohamos romlásával párhuzamosan eszkalálódik az egyre drámaibb szóháború és feszültség az elnök és renegát száműzött fivére, Rifát Asszad között. A legutóbbi lépés Rifát törvényen kívül helyezése volt. Mohamed Szalaman tájékoztatási miniszter korábban csak az alelnöki poszttól megfosztott, februárban már a Baath-pártból is kiűzött, gyakorlatilag már évek óta Franciaországban élő Rifátról a következőket nyilatkozta: a szökevény, ha viszszatér Szíriába, ugyanúgy bíróság elé kerül, mint bármely más törvényen kívüli.Ehud Barak izraeli miniszterelnök vasárnap Jeruzsálemben fogadta Li Penget, a kínai parlament elnökét, akinek kifejtette: Izrael aggódik a kínai fegyverszállítások révén megerősödött iráni katonai potenciál miatt. Az izraeli kormányfő Li Pengnek, Kína második legerősebb politikusának elmondta, hogy Izraelre fenyegetést jelent Irán fegyverzete. A Kínából Iránba irányuló fegyverszállítások miatt már az Egyesült Államok is több alkalommal aggodalmának adott hangot – emlékeztetett az MTI.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.