A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Szolgáltat a Vodafone

PGI
1999. 11. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vodafone, Magyarország harmadik mobilszolgáltatója tegnap megkezdte működését az 1800-as frekvencián. A harmadik mobilszolgáltató a szolgáltatási engedély elnyerését követően hat hónap alatt építette ki az alaphálózatot, a roaming összeköttetés révén teljes országos lefedettséggel indult. Jeremy Forword, a Vodafone magyarországi vezérigazgatója elmondta: az új szolgáltató három előfizetéses és egy kártyás felhasználói csomaggal lép a hazai piacra, valamennyi esetben másodperc alapú számlázással. A Vodafone négy üzletet nyitott Budapesten az induláskor. 2000 végén a terveik szerint tizenöt üzlet áll országszerte az ügyfelek rendelkezésére. Az új cég jelenleg háromszáz alkalmazottat foglalkoztat Magyarországon, ez a szám az év végére 350-re emelkedik. Mivel a cég még nem építette ki országos antennahálózatát, a Westel 900 és a Pannon GSM-mel kötött megállapodás keretében úgynevezett roaming rendszerben biztosítja a teljes lefedettséget. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy azokon a területeken, ahol még nincsen saját hálózat, átmenetileg a már működő mobiltársaságok infrastruktúráját használják egy meghatározott kapcsolási díj fejében. Ezt a díjat – mint azt a cégnél hangsúlyozták – a beruházás költségeibe számítják, és nem terhelik a fogyasztókra. Lapunk érdeklődésére a Vodafone egyik illetékese elmondta: a teljes hálózat kiépítése 250 millió dollárba kerül, 2000. év végéig 150 millió dollárt fektetnek a magyarországi vállalkozásba. A Vodafone hivatalos szállítója, a Nokia, 150 millió dollár értékben látja el eszközökkel a céget. A Vodafone a szolgáltatás megkezdésétől számított egy éven belül tízszázalékos részesedést akar szerezni, ami 180 ezer előfizetőt jelentene. A befektetés megtérülési idejét 3-4 évre teszi a Vodafone.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.