A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Szolnok jogorvoslatot kér

Pozsonyi Tibor
1999. 11. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soron kívüli sajtótájékoztatót tartott tegnap Szalay Ferenc, Szolnok fideszes polgármestere egy a város költségvetését rendkívül megterhelő, nem várt kiadás veszélyéről. Az Állami Számvevőszék egyik jelentése szerint Szolnok a felszíni vízmű építésére kapott 789 millió forintos állami támogatás áfáját jogtalanul használta fel. A visszaigényelt áfa 159,85 millió forint. Ezt az öszszeget kell visszafizetnie az önkormányzatnak, amely a kamattal 260 millió, a büntető kamattal együtt 400 millió forintra is rúghat. Az áfa-visszaigénylés terén a saját és az állami támogatás aránya nem változott – hangsúlyozta Szalay Ferenc. Véleménye szerint nem lehet törvényeket visszamenőleg érvényesíteni, ugyanis ez az újonnan adódott probléma a jelenlegi kormányzati ciklust megelőző, 1996-os döntések következménye. A jelenlegi önkormányzat közgyűlése márciusban megszavazta az akkor jogszerű áfa-visszaigénylést, s ez a visszás helyzet joghézag miatt alakulhatott ki. Szalay Ferenc a három hét múlva esedékes parlamenti határozathozatal előtt az Alkotmánybírósághoz és Áder János házelnökhöz kíván fordulni jogorvoslatért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.