Szubjektív Fridi

1999. 11. 14. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem minden ország polgárai dicsekedhetnek azzal, hogy ilyen nagytehetségű showmanjük lenne, mint Friderikusz Sándor. Ha akarjuk, ha nem, ő minden héten – néha kétszer is – megjelenik a képernyőn, és fantasztikus, változatos műsorával szinte lenyűgözi a képernyő gyanútlan, jóhiszemű nézőit. Már zsenge gyermekfejjel elhatározta, hogy ezen a pályán (rádió-tévé) fog világraszóló eredményeket produkálni. És mi tagadás, az elhatározást tettek követték; a mi Fridink szinte egy csapásra berobbant a szívünkbe és a képernyőnkbe. Amely napon ő megjelenik a képernyőn, az számunkra ünnepnap. Vidámság, dáridó még az elkövetkező napokon is. Szinte minden alkalommal tapasztaljuk sokoldalúságát; ő jártas tudományokban, művészetekben, humor területén, ha kell, énekel is; főleg ezen képességeivel módfelett meg van elégedve. (Műsorainak jelentős részét saját méltatásával tölti ki.) Néha már szinte tömjénfüstben látjuk őt. És természetesen csodáljuk zsenialitását. Művészi tevékenysége során mégis tapasztalhattuk, hogy a mi Sándor barátunk repertoárjából egyvalami következetesen kimaradt, nevezetesen: a politika. Már-már arra kezdtünk gyanakodni: ez a Sándor ehhez az egy tudományághoz talán nem ért. Vagy legalábbis önkritikusan bizonytalan a dolgában. Tévedtünk. Alig egy-két hónapja Fridi ugyanis rálépett a politika rögös útjára. Na és egyesek szerint megelégelte az SZDSZ és az MSZP bizonytalankodását, tutyimutyiságát, és kivont karddal nekirontott mindenkinek, aki csak útjában állt. Mindjárt az elsők között megidézte Orbán Viktort (ha lúd, legyen kövér alapon), majd egy héttel később Pokorni Zoltánt hívta tetemre, abban a reményben, hogy majd ő most megmutatja... És ezek az öntelt urak szégyenkezve fognak levonulni a színtérről... Fridi-gyerek sületlen és csúsztatásokkal vegyített szövegei után persze megkapta a tanári kioktatást. Mindkét esetben remegő ajakkal próbált replikázni, viszont agresszíven képviselt prekoncepciója szánalmas erőlködésnek bizonyult csupán. Nos, ezt a fajta kioktatást kellene megkapnia minden hasonló kutyaütő, hazug állítást terjesztő riporternek is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.