A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Takarékoskodó rendőrök

Bálint
1999. 11. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar rendőrséget gyötrő súlyos anyagi gondok ellenére megállapítható, hogy az utóbbi években a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság eredményesen gazdálkodott. Egyetlen fillér adósságuk sem volt, amivel kevés főkapitányság büszkélkedhet. Idén sincs tartozásuk, de a pénzügyi helyzetük rosszabb, mint korábban volt. Ennek okairól Ozvald Imre gazdasági igazgató tájékoztatta lapunkat.– A költségvetési terv egyeztetésénél az ORFK illetékesei is elismerték, hogy Csongrádnak az idei évre 74 millió forint többletigénye van, ami feltétlenül szükséges a zavartalan működéshez – mondta Ozvald Imre. – Főkapitányságunk ezt az összeget sajnos nem kapta meg. Sőt a kormánydöntés értelmében a költségvetés 2,4 százalékát zárolták, ami a mi esetünkben 54,4 millió forintot jelentett. A gazdasági igazgató elmondása szerint a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon abban reménykedtek, hogy a zárolt öszszeget az év folyamán még megkaphatják – amire esély volt, de a természeti csapások keresztülhúzták a számításaikat. Azonkívül a délszláv válság is hátrányosan érintette őket, hiszen emiatt 26 millió többletkiadásuk keletkezett. Mint mondja, ebből a nem éppen rózsás helyzetből úgy sikerült kievickélniük, hogy rendkívüli takarékossági intézkedéseket vezettek be. A kapitányságok járművei mozgását csak a norma szerint meghatározott utakra korlátozták, takarékoskodtak a mobil- és a hálózati beszélgetésekkel, valamint igyekeztek odafigyelni, hogy minél kevesebb legyen a túlóra. Egyes többletforrások mégis segítettek az eladósodás elkerülésében: idén vezették be a közlekedésigazgatási szolgáltatásokért a díjakat. Az év első felében a teljes bevétel a megyei rendőr-főkapitányságokat illette, míg a második fél évben annak bizonyos hányada. Ez óriási segítséget jelentett számukra. Ezenkívül az ORFK a központi támogatásból a megyéknek is juttatott bizonyos összeget.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.