A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Táltos-nap az állatkertben

1999. 11. 11. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben a Koós Károly-stílusú szarvasház és az úgynevezett élet és halál háza között leplezték le tegnap Mónus Béla fafaragó művész Táltos című szobrát. Persány Miklós, az állatkert főigazgatója és Mónus Béla a bemutatón elmondta: a Városligetben kivágtak néhány szilfát, ezeket a művész megkapta. Az egyikből faragta meg e szobrot, amely vall a lélek halhatatlanságáról, de vádol bennünket a természet ellen elkövetett merényletért is. A szomszédos szarvasházban a Sámánok és unokáik című fotókiállítás szervesen kapcsolódik a szoboravatáshoz: a fotókat Sántha István etológus és Erdei Kata pszichológus készítette. Az archaikus épületegyüttest keretbe foglalják Kozák Attila grafikus titokzatos, szabadtéren bemutatott kompozíciói. Az élet és halál házában élő kisállatok, pihés csibék, lassan mászkáló csigák emlékeztetik a látogatót a legnagyszerűbb misztériumra: az életre. A kiállítás december 12-én, 12 óra tizenkét perckor zárja be kapuit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.