A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Támadás Schmidt ellen

P.Z.
1999. 11. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) felháborodással értesült a sajtóból Schmidt Mária történész, miniszterelnöki tanácsadó előadásáról, melyet az Eckhardt Tibor Politikai Akadémia vitaestjén tartott a Független Kisgazdapárt székházában – áll a szervezet közleményében. Előadásában Schmidt Mária egyebek melett a diktatúrák közötti azonosságokról és a II. világháború kirobbanásának okairól beszélt. A Mazsihisz szerint Schmidt Mária azzal, hogy a zsidó holokausztot minden más népirtással egy színvonalra próbálja hozni, valamint a II. világháború mellékes, marginális kérdésének minősíti, Le Pen legjobb magyar tanítványának bizonyul. A francia szélsőjobb vezére minősítette a gázkamrákat a II. világháború mellékkérdésének. Amikor ezt megtette, ezzel kirekesztette magát a francia politikiai kultúrából. Schmidt Mária – szintén közleményben – sajnálattal vette tudomásul, hogy a Mazsihisz a Magyar Hírlapban megjelentetett, szükségszerűen rövid híradás alapján – anélkül, hogy az előadáson pontosan elhangzottak megismerését akárcsak megkísérelte volna – felháborodásának adott hangot, és elfogadhatatlannak minősítette az elmondottakat. A történész sajnálatosnak tartotta, hogy egy történészi előadás kapcsán egy magyarországi vallási felekezet képviselői azonnal politikai vihart kavarnak és a Miniszterelnöki Hivatal állásfoglalását követelik, vagyis politikai vétót igényelnek egy szaktudományos kérdésben. Az MSZP fővárosi szervezete követeli, hogy a kormányfő váljon meg „kompromittálódott” főtanácsadójától, Schmidt Máriától. Tiltakoznak „az ellen a történelemhamisítás ellen, amelyet Schmidt Mária történész, a miniszterelnök főtanácsadója, a kormány által pénzzel tömött XX. Századi Intézet igazgatója követett el a Független Kisgazdapárt Eckhard Tibor politikai akadémia vitaestjén”. A közlemény aláírói – Grosser János és Danielisz Béla – szerint gondoskodni kell arról, hogy a XX. Századi Intézet élére olyan történész kerüljön, akinek szakmai kvalitása és demokratikus elkötelezettsége megkérdőjelezhetetlen. Schmidt Mária előadása és a témával kapcsolatos megnyilvánulások az 5. oldalon olvashatók.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.