Élő közvetítés
Magyarország
ÉLŐ
Svájc

Támogatott befektetések

U. G.
1999. 11. 22. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új rendezvénysorozatot indított a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. (ITDH), melynek keretében a külföldi tőkebefektetésekből eddig kevésbé részesült magyar városok és térségük mutatkozhatnak be. Első alkalommal Kaposvár városa és térsége kapott szót tegnap Budapesten, az európai és ázsiai országok képviseletében megjelent kereskedelmi tanácsosok, befektetési ügynökségek, vegyeskamarák, nemzetközi könyvvizsgáló- és tanácsadó cégek, bankok és nemzetközi befektetési szakértők előtt. Megnyitójában Melega Tibor, az ITDH vezérigazgatója elmondta, hogy ez a rendezvénysorozat is az egyik állomása annak, hogy elősegítsék a kormány külgazdaságpolitikai célkitűzéseinek megvalósítását. Napjainkban a külföldi befektetők figyelme egyre inkább a zöldmezős termelő beruházások felé irányul. Mint hangsúlyozta, idén is igen jelentős az a külföldiek által megvalósult befektetés, amit az ITDH generált. Örvendetes, hogy tovább erősödik a fejletlenebb térségeink befektetési vonzása. A magyarországi térségi különbségek enyhítésére a kormány komoly figyelmet fordít – mondta előadásában Fónagy János, a Gazdasági Minisztérium politikai államtitkára. A kormány a diferenciák mérséklése érdekében a magyar és külföldi befektetőknek támogatást nyújtott és nyújt az elkövetkező időben is, figyelemmel arra, hogy a befektetőknek fontos a képzett, egészséges gondolkodású munkaerő. A térségekben a szakismeret és a nyelvtudás mellett a magas szintű munkakultúra befogadására is fel kell készíteni a munkavállalókat. Ugyancsak fontos szempont a befektetőknél az infrastruktúra megfelelő szintje. Kaposvárra és térségére is jellemző, hogy az 50-es, 60-as évek politikája korlátozta lehetőségeit. Az elmúlt évek megmutatták, hogy a történelmi változások hazánknak ezt a részét befektetési célterületté tették – szögezte le Fónagy János.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.