A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Tarthatatlan fogállapotok

Berek Patrícia
1999. 11. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyermekfogászati megelőző program elsorvadt, költségvetési támogatása megszűnt, az illetékesek mulasztása egyértelmű – fogalmazott tegnap Szőke Judit egyetemi docens a fogászati hónap alkalmából. Pusztai Erzsébet, az Egészségügyi Minisztérium (EÜM) politikai államtitkára arról tájékoztatott: a tárca kezdeményezi a fogkrémek és fogkefék jelenlegi 25 százalékos áfakul-csának csökkentését. Az államtitkár kitért arra is: a fő célok között szerepel, hogy a jövőben Magyarországon mindenki számára elérhetővé váljon a fluorozott só és a kisgyermekek cukormentes italokat kapjanak. Szőke Judit egyetemi docens elmondta: hazánkban az öt-hatéves korosztály 25-30 százalékának ép a fogazata. A 18 évesek több mint harmadának van foghiánya. A középkorú felnőtteknek pedig 95 százaléka szenved fogágybeteg-ségben. A leggyakoribb fogbetegségek, a fogszuvasodás és a fogágy-betegségek, szinte a lakosság egészét érintik, népbetegségnek minősülnek. Szőke Judit rámutatott: szükség volna úgynevezett megelőző rendelők felállítására. (Jelenleg egyetlen ilyen működik Budapesten.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.