A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Tasnádi cége nem őrző-védő

Gidró Kriszta
1999. 11. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabálytalanul védi a Józsefvárosi piac területét a Komondor Kft., a cégbírósági nyilvántartás szerint ugyanis tevékenységi körében nincs őrzés-védés. Mint arról lapunk tegnap beszámolt, a Tasnádi Péter érdekeltségébe tartozó piac területét a MÁV szeretné eladni, a főváros pedig ezt a telket nevezte meg lehetséges türelmi zónaként.A józsefvárosi kínai piac területén a Komondor Kft. látja el az őrző-védő szolgálatot, ám a cégbírósági nyilvántartás szerint ilyen tevékenységi köre a társaságnak nincsen. A biztonsági szolgálatot így az előzetes letartóztatásban lévő Tasnádi Péter jogellenesen működteti. A piacon kéthetente megjelenő Komondor Piacok című újság egy két évvel ezelőtti számában írás jelent meg a biztonságiakról. „Annak, aki jól végzi munkáját, kijár a jutalom, erről Tasnádi Péter, a szigorú, de igazságos vállalkozó gondoskodik – ő foglalkoztatja a piacon szolgálatot teljesítőket” – fogalmaz a lap. Tasnádi Pétert egyébként adócsalással, sikkasztással, lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel, valamint önbíráskodásra és halált okozó testi sértésre való felbujtással gyanúsítja a rendőrség. Mint arról tegnap beszámoltunk, a piac 3,6 hektáros területét a MÁV 1,2 milliárd forintért szeretné eladni. A terület azonban szinte teljesen értéktelen, mert a piac szerződését 2004 előtt csak a MÁV vagy a helyi önkormányzat bontathatná fel, ugyanakkor építési engedélyt sem lehet kiadni a területre, mert a kerület szabályozási terve nem készült el. A fővárosi önkormányzat pedig a múlt héten nyilvánosságra hozta, hogy a piac területén lehetséges a türelmi zóna kijelölése. A VIII. kerületi önkormányzat szeretné, ha a MÁV érvénytelennek nyilvánítaná a terület értékesítésére kiírt pályázatot – nyilatkozta lapunknak Lőrinczi-Reich József gazdálkodási tanácsnok. Elmondta: a kerület gazdasági bizottsága szerint a telek eladása sérti mind a főváros, mind Józsefváros érdekeit. A bizottság ezért felhatalmazta az önkormányzat rehabilitációs társaságát, hogy dolgozzon ki egy fejlesztési tervet, s azt küldje el a MÁV Rt. igazgatóságának. A kerület szerint ugyanis a piac eladásával a vasúttársaság gyorsan juthat készpénzhez, ám ha az önkormányzattal közösen rehabilitálja a teljes, 25 hektáros területet, hosszú távon több hasznot húzhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.