A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Több illemhely a fővárosban

P. G.226MTI
1999. 11. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyilvános automata illemhelyet telepít a főváros a Hősök terén lévő Szépművészeti Múzeum melletti zöld területre. A Fővárosi Közgyűlés még márciusban határozott úgy, hogy az idegenforgalmilag frekventált helyeken, a turisztikai látványosságok környékén növeli az illemhelyek számát. Mivel a nagy turistaforgalmat bonyolító Hősök tere és környezetének ilyen jellegű higiéniai szolgáltatása nem kielégítő, ezért elsőként itt állítanak fel egy nyilvános vécét. Erre azért is szükség lesz, mivel novembertől bontás miatt nem üzemel a Robin Drink pavilonsorban levő vécé. Az áfa nélkül 21,4 millió forintba kerülő háromfülkés illemhelyen egy-egy női, férfi, illetve a mozgássérültek által is használható vécé létesül. A költségekből 20 milliót a főváros áll, a többit pedig a csatornázási művek rt. biztosítja. Eredménytelenül zárult az a közbeszerzési pályáztatás, amelyet 30 darab új nyilvános illemhely felállítására írt ki a fővárosi önkormányzat – közölte lapunkkal Tölgyesi László, a 21,4 millió forintos WC-t forgalmazó Ilnet Kht. vezetője. Elmondta, hogy az illemhelynek azért ilyen borsos az ára, mert német gyártmányú, ütés- és karcolásálló anyagból készül. Hozzátette: az eredménytelen pályázaton egy olyan esélyesnek mondott cég is részt vett, amely 40 millió forintos illemhelyeket állított volna fel a fővárosban. Szaszovszki Ferenc, a fővárosi önkormányzat vagyonkezelési ügyosztályának vezetője úgy fogalmazott: a 30 toalett helye még nincs kijelölve, jövőre azonban feltehetően elkészítik, s elhelyezik Budapest főbb, a turisták által is látogatott térségében. A beruházás közel 1 milliárd forintba kerül, a fővárosnak azonban egy fillérjébe sem, azt a befektetők finanszírozzák, mint ahogy az illemhelyek használatából befolyó „hasznot” is ők szedik be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.