A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Több mint félmilliárd az OMÉK-nak

Valkó Béla
1999. 11. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ezeréves magyar államiság jegyében rendezik meg a jövő évben a 73. Országos Mezőgazdasági, Élelmiszer-ipari Kiállítást és Vásárt (OMÉK) a kőbányai vásárközpontban – mondta tegnap Torgyán József, földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón. „Ezer négyzetméter alapterületen mutatták be a hazai borkínálatot. A borkóstolócsarnok közepén asztalokon, az óriási piramisban voltak elhelyezve a bírálatra elküldött italok, amelyeken 14 ezer borospalack fért el” – idézte az 1896-os kiállításról szó tudósítást a tárca vezetője, hozzátéve, hogy a magyar szőlészet és borászat ma is a mezőgazdaság legsikeresebb ágazatainak egyike. A soron következő millenniumi OMÉK a boron kívül számos kiváló minőségű agrártermék nemzetközi piacra jutásához járulhat hozzá. Az agrártárca 500-600 millió forinttal támogatja a 2000. évi élelmiszer-ipari seregszemlét. Az OMÉK megrendezésének jogát a Hungexpo nyilvános közbeszerzési pályázaton nyerte el. Tóthné Pásztor Zsuzsa, a Hungexpo vezérigazgatója elmondta, hogy 2000. szeptember 2–7. között félezer kiállítót várnak a kiállításra. A cégek és az egyéni gazdák mintegy 15 ezer négyzetméter fedett és csaknem 20 ezer négyzetméternyi szabad területen mutatkozhatnak be. A vezérigazgató megemlítette, hogy a 73. OMÉK a szakmán kívül a nagyközönséghez és a régiók vállalkozóihoz is szeretne szólni. A Hungexpo mintegy 200 ezer látogatót remél a hatnapos vásár idejére. A kiállítás közönségprogramjában lovas bemutató, traktoros vontatási verseny, különböző vetélkedők és hagyományőrző együttesek fellépése is szerepel. A szakmai kísérő események keretében a látogatók megismerkedhetnek több családi mintagazdasággal, a 25-ös pavilonban berendezett Európa-házban pedig hasznos információkhoz juthatnak Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának feltételeit illetően.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.