A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Tudjman jobban van?

Bencze Lajos
1999. 11. 10. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még jóformán meg sem száradt a nyomdafesték a Nacional című horvát politikai hetilap tegnapi számának kedden délután a zágrábi utcákra került példányain – amelyek első oldalán az áll, hogy péntekről szombatra virradó éjjel Tudjman elnök kis híján meghalt sebfertőzésben – amikor Zlatko Matesa mininiszterelnök a horvát televízió kedd esti központi híradójának adott nyilatkozatában közvetve cáfolta a lap állításait.„Mindenekelőtt mint ember és Horvátország polgára, valamennyiünk reményét és óhaját tolmácsolva szeretném elmondani, hogy az államfő állapota javul, és valamennyien hinni kívánjuk, hogy minél előbb visszaállhat megszokott napi tevékenységébe. Idestova tíz esztendeje már hatalmas erőbevetéssel állt az államvezetés élén, hozzászoktatott bennünket ehhez a munkabírásához, és várjuk, hogy minél előbb visszatérjen munkahelyére. Az államvezetés, a végrehajtó hatalom munkájában nincs fennakadás, az állami intézmények zavartalanul végzik teendőiket. Az ország biztonsága a lehető legmagasabb szinten van, e tekintetben semmi gond sincs, és valamennyiünk fő óhaja, hogy elnökünk minél előbb felgyógyuljon” – hangsúlyozta Matesa. A Nacional az orvosokra hárítja a felelősséget a horvát elnök élethalálharcáért, mivel – a cikkíró szerint – későn szánták rá magukat a műtétre. Franjo Tudjman képtelen lesz a választási hadjárat vezetésére, mert a hashártyagyulladásból és a szepszisből a legegészségesebb embereknél is két-három hónapig elhúzódik a felgyógyulás – írja a lap. A horvát államfőt a múlt hétfői műtét óta családtagjain kívül senki sem látogatja. A parlament elnöke és a kormányfő sem járt nála még.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.