A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Túl drága az üzemanyag

Udvari Gábor
1999. 11. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megvizsgálják az üzemanyagárképzés rendszerét, és javaslatot tesznek módosítására – hangzott el tegnap Budapesen, a Magyar Autóklub (MAK) sajtótájékoztatóján. Mint dr. Kovács Zoltán, a MAK főtitkára elmondta, mértéktartást kell kikényszeríteni az üzemanyag árképzésében. Ma már az nem elég, hogy néhány forint csökkentésért szálljanak síkra. Az árképzést veszik górcső alá, s elemzése után javaslatot készítenek, hogyan járhatnának jobban a gépkocsit használók. Az üzemanyag-forgalmazó társaságok ugyanis minden évben elmagyarázzák, hogy miért kell az árakat magasan tartani, s amikor kimutatják nyereségüket, kiderül, hogy igencsak busás. A főtitkár beszámolt arról, hogy tagszervező akciójuk eredményeként 352 ezer klubtagjuk van. Elmondta továbbá, hogy a jövőben a használt autók eladásánál szükséges garanciák biztosításában is részt vesz az autóklub, néhány márkakereskedőnél már a gyakorlati alkalmazásra is sor került. Ez azt jelenti, hogy az autóklub vizsgálata után eladott személyautók jogtisztasági és műszaki garanciát kapnak. Végezetül bejelentette, hogy jövőre általános iskolásoknak is oktatnak közúti ismereteket, s tervük, hogy a középiskolások náluk B kategóriájú jogosítványt is szerezhessenek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.