A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Tűz a márianosztrai börtönben

Havasi Rita
1999. 11. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Leégett az elítéltek civilruházati raktára a Mária-nosztrai Fegyház és Börtönben. Becslések szerint a kár mintegy tízmilló forint. Feltehetően elektromos meghibásodás okozta a tüzet. Utoljára 15 évvel ezelőtt volt jelentősebb kárt okozó tűz az intézetben.Tegnap délelőtt 11 óra körül tűz ütött ki a Márianosztrai Fegyház és Börtön egyik melléképületében. A 100 négyzeteméteres raktárban az elítéltek civil ruházatát és saját televíziókészülékeit tárolták. Veszelka Vendel alezredes, az intézet parancsnoka lapunknak elmondta: a tűzesetkor nem tartózkodott senki sem a helyiségben, ahol egyébként egy raktárvezető és két elítélt – mint segédraktárosok – dolgoznak. A háromoldalú tűzjelző készülékek riasztásakor két percen belül az intézeti tűzoltóság poroltókkal, majd 10 perc múlva már vízsugárral fékezte meg a lángok terjedését. Vácról a nehezen járható utak miatt csak 40 perc múlva értek a helyszínre a tűzoltók. Nekik már csak a parázsfészket kellett megsemmisíteni. A parancsnoktól azt is megtudtuk, hogy 800 öltöny és mintegy ugyanennyi pár cipő égett el. Az elítélteket ért kárt a biztosítón keresztül pótolják. A 141 éves börtönben egyébként előzetes fogva tartottak és felnőttkorú férfiak – általában többszörös visszaesők – élnek. Nyitrai Béla tűzoltó százados, a Pest Megyei Tűzoltóság ügyeletes tisztje elmondta: feltehetően rövidzárlat okozta a tüzet a bv intézetben, azonban ez csak a szakértői vizsgálat befejeztével pontosítható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.