A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Új csatorna az unióhoz

M. Gy.
1999. 11. 23. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Unió kis- és középvállalkozási programjának 1998. decemberi megnyitását követően először Euro Info Center (EIC) létesítésére pályázhattak a magyar vállalkozói szervezetek. A program célja a kis- és középvállalkozások felkészítése az egységes európai piac körülményeire és követelményeire. A központok hozzáférhetnek az unió adatbankjaihoz, amelyek a jogi, gazdasági és pénzügyi kérdésektől kezdve a környezetvédelmi, tudományos, műszaki, munkaügyi problémákig minden területen elsődleges információs bázisként állnak a vállalkozók rendelkezésére. Az Euro Info Center felvilágosítást ad az EU belső piacának szabályozásairól, szabványokról, közbeszerzésekről, tenderekről, támogatási rendszerekről és pályázati lehetőségekről. Tanácsot ad a megfelelő információk beszerzési forrásainak felkutatásáról, valamint segítséget nyújt az üzleti partnerkeresés területén is. Európa-szerte már több mint háromszáz tagot számlál az ilyen központok hálózata. Magyarországon a pályázatok elbírálása után hét központ működhet (Budapest, Salgótarján, Szolnok, Pécs, Szeged, Szekszárd és Nyíregyháza), ugyanazokkal a jogosultságokkal és kötelezettségekkel – adatbázis, hozzáférés, munkatársak, továbbképzés, infrastrukturális feltételek –, mint a hálózat EU-területen működő központjai. A vállalkozók idő- és költségmegtakarítást érhetnek el, ha felkeresik vagy felhívják a hozzájuk legközelebb eső központot, amelyek szolgáltatásai alapvetően ingyenesek vagy önköltségesek. A hálózat szolgáltatásai, az EU-val kapcsolatos tájékoztatási tevékenység, a megbízható forrásból származó elsődleges információk elősegítik, hogy a vállalkozók megismerjék a csatlakozás saját szakterületükre vonatkozó előírásait, és felkészülhessenek az új kihívásokra. A magyar központok elérhetőségéről (pontos cím, telefon- és telefaxszám) felvilágosítás kérhető a Gazdasági Minisztérium kisvállalkozási főosztályán. Telefon: 235-4615, fax: 235-4409.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.