A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Új Gresham Kör a Gerbeaud-ban

MÉK
1999. 11. 16. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A harmincas években a nagybányai iskola követői a Gresham kávézóban jöttek össze törzsasztaluknál egy kis eszmecserére, vitára, ivásra. A Gresham Körnek tagja volt például Bernáth Aurél. A régi társaság tanítványai Gyémánt László ösztönzésére pár éve újraalapították a kört. Hiányzott viszont a régi szokásoknak megfelelő törzshely, törzsasztal, amely mellett a mai világban már szanaszét szóródott, itt-ott dolgozó művészek néha összejöhetnek. A Gerbeaud cukrászda Dorottya utcai galériája és nemrég nyílt sörházpincéje felkarolta a művésztársaságot. A galériában időszakos kiállításként látható a képzőművészek 25 műve december 4-ig. A Gerbeaud-sörházpincében pedig egy igazi Stammtisch, azaz törzsasztal várja őket, névre szóló söröskriglivel, csengettyűs hamvvederrel. A pince „Puszta” és „Piroska” termeit állandó kiállításként színtén az Új Gresham Kör művészeinek képei díszítik. A Gerbeaud-ház és az Új Gresham Kör nem titkolt szándéka, hogy e helyiségek olyan legendássá váljanak, mint a Café Havelka Bécsben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.