A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Új javaslat munkanélküli-ellátásra

Kis Ferenc
1999. 11. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A parlament tegnap lapzártánk után szavazott a jövő évi központi és társadalombiztosítási költségvetési javaslatok fő számait érintő módosító indítványokról. A Fidesz és az FKGP napokban született megállapodása értelmében a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium nem kapja meg az eredetileg kért 413 milliárd forintos támogatást, de a kormány által javasolt 260 milliárdos támogatás kiegészülhet egy 65 milliárdos állami garanciakerettel.Szintén lapzártánk után született döntés a Pallag László (FKGP) által kezdeményezett, a korrupciós olajügyekkel foglalkozó parlamenti vizsgálóbizottság létrehozásáról, amely így rövidesen megkezdheti munkáját. Simicskó István (Fidesz) napirend előtti felszólalásában arra hívta fel a figyelmet, hogy a vajdasági magyarokkal szemben pszichikai megfélemlítést alkalmaznak, és eközben szerb menekültek betelepítésével változtatják meg az etnikai arányokat. A Fidesz mélységesen elítéli azt a politikát, amely teret ad a brutális erőszaknak, és elnézi a nemzeti kisebbségek elleni nacionalista indíttatású atrocitásokat – hangsúlyozta a politikus. Ezért felszólítják a jugoszláv politikai vezetést, hogy vessen véget a magyar kisebbséget ért nyomásgyakorlásnak, és biztosítsa számukra a méltó emberi életet. Simicskó azt is elmondta: felkérik a magyar kormányt, tegyen meg mindent a vajdasági magyarok elleni erőszakos cselekmények megszüntetéséért.Tegnap két alkalommal is szóba került a Házban Jeszenszky Géza washingtoni nagykövet magánlevele.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.