A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Új lakótelep Kispesten

Szabó
1999. 11. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Méta II. elnevezéssel egy vadonatúj lakótelep épülhet a főváros XIX. kerületében. A képviselő-testület minapi rendkívüli ülésén 53 millió forintos vételáron értékesítette az önkormányzat öt, összesen 1,8 hektárnyi közművesítetlen telkét. A pályázatnyertes zalaegerszegi cég természetben fizet majd útépítéssel, csatornázással és egy lakással. A kispesti önkormányzat és a Lakáskarbantartó Kereskedelmi és Építőipari Kft. közötti szerződés aláírását követően három éven belül kell felépülnie a második Méta-lakótelepnek – tájékoztatta lapunkat Tímár Béla polgármester. A XIX. kerületi Méta utca, a Temesvár utca, a Hamu utca és a Névtelen utca által határolt terület öt tömbtelkén a cég 60 lakásos sorházat, két trafóházat, üzleteket, panziót épít, továbbá vállalja a telkek teljes közművesítését, a csapadékvíz zárt rendszerű elvezetését, lakóutcák és járdák építését is. Az önkormányzat 36 millió forint értékben utakat, valamint egy 17 millió forintot érő, legalább 88 négyzetméteres, összkomfortos, garázsos lakást kap. A polgármester hozzátette: a terület nagyságához képest a vételár azért ilyen alacsony, mert a jelenleg kihasználatlan, lepusztult terület rendezésére az önkormányzatnak nincs fedezete, viszont az eddig elhanyagolt kispesti terület felértékelődhet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.