Új munkahelyek

Pákovics
1999. 11. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron megye szakembereinek részvételével tartottak regionális szakmai konferenciát a minap Győrött. A programban Lakner Zoltán, a Szociális és Családügyi Minisztérium helyettes államtitkára a kormány 2002-ig szóló család- és szociálpolitikai, valamint foglalkoztatáspolitikai elképzeléseiről szólt. – A polgári kormány két dolgot ígért meg működése kezdetén: gazdasági növekedést, valamint a családtámogatási rendszer, a szociálpolitika helyzetének megreformálását, jobbítását – nyilatkozta ebből az alkalomból a Napi Magyarországnak Lakner Zoltán. – Ami a gazdaságot illeti, az oroszországi válság, a délszláv háború és más megrázkódtatások ellenére ma a magyar gazdaság fejlődik Európában a legdinamikusabban – tette hozzá. – Tizenhét havi kormányzás után 120 ezer új munkahely teremtéséről, a munkanélküliek számának csökkenéséről lehet beszámolni. Az 1995–96-ban leépített családtámogatási rendszer kedvező formában történő rekonstrukciója jövőre befejeződik, amikor is a kormány visszaállítja a gyermekgondozási díjat. Az elkészült nemzeti családpolitikai koncepció szellemének megfelelően új szolgáltatások lépnek életbe, amelyek a válsághelyzetbe még nem került személyeket, családokat karolják fel. Az eddigi korrekciós jelleg egyeduralmával szemben preventív rendszerek megerősítése dominál a család- és gyermekvédelemben – hangoztatta a helyettes államtitkár.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.