A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Új nagyfeszültségű távvezeték épülhet

Mayer
1999. 11. 28. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szlovénia és Magyarország energetikai együttműködéséről tárgyalt Hónig Péter, a Gazdasági Minisztérium helyettes államtitkára és dr. Robert Golob, a szlovén gazdasági minisztérium energetikai államtitkára Budapesten. A megbeszélésen felvetődött a két ország közötti 400 kilovoltos távvezeték kiépítésének kérdése, amely a magyarországi szakaszon gyakorlatilag készen áll, mintegy két hónapos munkával üzembe helyezhető. A szlovén oldalon a kedvezőtlen terepviszonyok és az építés elleni környezetvédő lakossági tiltakozás miatt ehhez lényegesen hosszabb idő kell. A vezeték építésének jelentőségét növeli, hogy Észak-Olaszország, valamint bizonyos esetekben Szlovénia is elektromosáram-importra szorul, így a hálózat kiépítésével megoldódnának ezek a gondok. A tárgyalásokon felvetődött a kőolajszármazékok készletezésének kérdése is, mert mindkét országnak az EU-normáknak megfelelő tartalékkal kell rendelkeznie. Magyarországnak elegendő olajtartaléka, sőt fölös szabad kapacitása is van, miközben Szlovéniának szűkösek a lehetőségei. Így elképzelhető, hogy Szlovénia részére Magyarország bértárolást biztosít. Hónig Péter lapunk érdeklődésére elmondta: a két ország között 1996 óta nem volt ilyen szintű energetikai tárgyalás. A mostani megbeszélésen szóba került még a Mol és a szlovén olajipari vállalat, valamint a két ország energiahivatalának együttműködési lehetősége is, sőt már megkezdődtek a kétoldalú tárgyalások is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.