A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Új üzletág a Postabankban

B. M.
1999. 11. 10. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Postabank és Takarékpénztár Rt., felismerve a települési önkormányzatok és intézményeik rugalmas, színvonalas, a terület sajátosságait figyelembe vevő banki szolgáltatások iránti igényét, új számlavezetési, hitelezési és befektetési szolgáltatáscsomagot fejlesztett ki részükre 1999 folyamán – jelentette be Zupkó Gábor, a bank önkormányzati és közszolgálati igazgatóságának vezetője tegnap Budapesten. A Postabank első lépésként év elején létrehozta az új üzletágat, majd tavasszal kampányt indított az ügyfelek megnyerésére, amely során hozzávetőleg 200 részletes és több száz egyszerűsített ajánlatot nyújtott be az önkormányzatokhoz. A törvényben előírt határidőig 17 önkormányzat választotta a Postabankot, amelyek között van Szeged, Gyöngyös, Százhalombatta, Paks, Békés, Dunakeszi, Ibrány, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén megye önkormányzata is. Ez az ügyfélkör megközelítőleg 100 milliárdos folyószámla-forgalommal rendelkezik, ami a banknak 2000-től 4,5 százalékos forgalomarányos piaci részesedést jelent. Az új üzletág beindítását az igazgató azzal indokolta, hogy a Postabank Rt. kiterjedt fiókhálózatát figyelembe véve jó adottságokkal rendelkezik a szektor kiszolgálásához. Az önkormányzati számlavezetés a közalkalmazottakon, köztisztviselőkön és a helyi lakosságon keresztül a lakossági ügyfélszerzésben segít, illetve a közüzemi vállalatokon keresztül a vállalati piacon is kedvező hatással lehet. Az önkormányzati akvizíció tapasztalatairól szólva Zupkó Gábor elmondta: nehéz meghódítani ezt a szeg-menst, a piacvezető negyvenéves, intézményesült pozícióit ugyanis nem könnyű megtörni. Sok önkormányzat fél a bankváltásból adódó feladatoktól, a kisebb települések java része pedig nem is nagyon tud foglalkozni a pályáztatással, és a törvényi szabályozatlanság sem segíti elő a piaci verseny erősödését. A Postabank elégedett az elért eredménnyel, szeretné a piaci jelenlétét tovább növelni, de ehhez megbízhatóságát bizonyítani kell.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.