Újra nyitva a Pigalle Bár

Gidró
1999. 11. 29. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra megnyitotta kapuit a Pigalle Bár, mert a Fővárosi Bíróság döntése értelmében bezárása nem volt jogszerű. Mint arról lapunk is beszámolt, a józsefvárosi mulatót a kerületi polgármesteri hivatal záratta be még szeptemberben. Az intézkedést a szervezett bűnözés elleni törvénycsomag tette lehetővé, a jogszabály ugyanis kimondja, hogy a rendőrségi intézkedés időszakára a polgármesteri hivatal bezárathatja az üzletet. A Pigalle bezárásakor is a rendőrség kérésére intézkedett a hivatal. A mulató üzletvezetője ugyanis előzetes letartóztatásban van, a rendőrség több súlyos bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítja. A Pigalle jogi képviselője először a közigazgatási hivatalnál fellebbezett az önkormányzat határozata ellen, ám a másodfokú döntés jóváhagyta az elsőfokút. Az ügyvéd éppen ezért a bíróságon támadta meg a közigazgatási hivatal határozatát. A Fővárosi Bíróság döntése értelmében a bezárás jogszerűtlen volt. Gotthard Gábor, a VIII. kerület alpolgármestere lapunknak elmondta: a Pigalle-nak csak a melegkonyhás része üzemel újra, a rendőrségi szempontból fontosabb mulató továbbra is zárva marad, egészen a büntetőeljárás lezárásáig. Az alpolgármester hozzátette: az önkormányzat mindent megtesz, hogy a kialakult helyzet megoldódjon. A bírósági döntés igazát és megalapozottságát egyébként a közigazgatási hivatal is vitatja, ezért várhatóan fellebbez ellene.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.